You know the expression "less is more"

Ja ni vet. Mindre är mer. Bättre med färre saker än ett skrotupplag. Det är så sant så att det finns inte på kartan. Nu säger jag inte att det är bättre med t.ex. få vänner än många vänner eller.......... ja jag kommer inte på nåt nu. Ni kanske gör det. Men det gäller iallafall, som jag tänkte när jag tog en chokladbit ikväll, att om man får en chokladbit uppskattar man den lilla biten mer än vad man gör om man får en hel chokladkaka själv.

Eller om vi tar pengar som ett exempel. Om vi tänker oss att en person skulle ha 30 miljoner på banken så skulle man ju kunna ta pension vid 25. Tänk vad man skulle kunna göra för de pengarna. Köpa bilar, åka på resor mm. "Leva livet".

Men om vi tänker oss att en annan person skulle ha 30 tusen. Vad skulle den människan göra. Jo, sträva kanske efter att spara in lite pengar till en 50 tums platt-teve eller en extra härk till bil. Den personen måste arbeta för sitt leverbröd fram till 65 års ålder. För att sen njuta av vad man tjänat ihop för sin fria tid som man förtjänat vid den tiden.

Vem skulle ha det bästa livet? Jag tror ändå att den som har minst med pengar lever lyckligast. Varför? Jo för att den kommer att få erfarenheter om hur livet går till för de flesta här i världen. De kommer få en massa arbetskamrater. Man kanske rent av träffar sin själsfrände på jobbet. Sen, det viktigaste är att man har en strävan och mening med livet. Att starta på noll när man flyttar hemifrån. Skaffa ett jobb på någon kiosk eller affär. Ta sig på en jobbintervju. Möta motgångar. Men till slut, någon gång fixa jobbet man vill ha. När man börjar tjäna tillräckligt kanske man kan köpa hus. Där emellan kan man ha träffat någon att dela livet med. Sedan blir det kanske tal om barn. Någon kommer det att hända. That´s fact. Sen växer de upp och till slut börjar de komma till det ställe man själv började. På noll.

Den person som har pengarna har redan allt. Det är bara att använda pengarna och köpa allt man vill ha. Men det blir som att ha hela den där chokladkakan och inte den enda biten. Det blir inte lika gott.

Kommentarer
Postat av: Maaa´kus

Choklad är choklad! Sött och gott och äter man för mycket blir man fet. That´s fact!



assar du dig inte så kanske du hamnar på If hahaha! Där blir man varken rik eller lycklig haha!



Kram gubben!

2008-07-14 @ 09:50:06
URL: http://neanderthal.blogg.se/
Postat av: Tezza

Hej bubbas!!



Du är smart och förståndig du!!!

Puss

2008-07-14 @ 14:06:38
Postat av: Tezza

Hej bubbas!!



Du är smart och förståndig du!!!

Puss

2008-07-14 @ 14:07:36
Postat av: Fifick

Nej If vill jag inte till. Kram kram.



Smart och förståndig. Jo kanske det. =)

2008-07-14 @ 14:10:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0