Dagens youtube 12

WTF!

Arnold 61

Idag är det Arnold schwarzenegger 61 födelsedag och det måste vi fira här på bloggen. Grattis Arnold! May you not be terminated to early.


Kända citat:

I´ll be back!

Hasta la vista baby!

Aough!

You have been terminated!

Sarah Connor?

Grattis ännu en gång Arnold!

Utmaningen

Jag har blivit utmanad av Angelica :)

1) Vad åt du till frukost? Inget som vanligt.

2) Lägg ut den senaste bilden du tagit på dig själv.



3) Vem fick du ditt senaste sms ifrån? Tomas.

4) Vilken färg har din dator? Vit med en stänk av grädde.

5) När var du arg senast? Länge sedan.

6) Ditt bästa minne från skoltiden? Hmm... ingen aning. Väntar fortfarande på att det ska ta slut.

7) Ditt sämsta minne från skoltiden? Första skoldagen.

8) Yoga eller löpning? Löpning tror jag nog. Har aldrig testat Yoga. Är lite för segt för mig.

9) Spaghetti Bolognese eller Oxfilé Provencale? Bolognese såklart.

10) Vilka tidningar läser du regelbundet? AAftonbladet, lilla Fridolf eller Kronblom och Super PLAY

11) Favoritkarraktär i deckare? Tom Barnaby alla gånger.

12) TV program du aldrig missar?   ser inte så ofta på serier. Scrubs och Vänner på DVD är en höjdare.

13) Vem är du avundsjuk på? Ingen!

14) Din bästa revansch? Inte en susning.

15) Din bästa respektive sämsta chef? Har ingen chef än.

16) Mat som du aldrig någonsin kommer äta. Orsak? Konstiga saker (aphjärna) eller surfisk (surströmming).

17) Offentlig person som du skulle vilja ta dig ett snack med? Arnold schwarzenegger

18) Kaffe eller te?  Läsk.

19) Skostorlek? 39-40-41

20) Hur ofta är du på IKEA? Inte ofta. Ogillar det placet. Damn you Ingvar Kampard (eller hur han stavar)

21) Om du hade fem miljoner över - vad skulle du köpa? Resor och fina grejer till nära och kära tror jag.

Jag har ingen att utmana för tillfället. Måste få några fler kompisar att börja blogga.

Dagens youtube 11

Den bästa av Pablo Fransisco

The Hancock

Såg filmen Hancock igår med grabbarna på Bio. Vi käkade lite tacobuffe innan på Biteline. 100 spänn! Men gott var det. Vad ska jag säga om Hancock. Jo! Alla tycker att han är ett arsle som bara tänker på sig själv. Han är ett fyllo och han förstör för flera miljoner hela tiden. Glömde jag att säga att han har super övernaturliga krafter. Han är stark, odödlig och ett fyllo. Allt i samma paket. Alla hatar Hancock. Ingen vill ha hans hjälp tills en dag då han räddar en man (Ray) från att bli påkörd av ett tåg.

Ray vill rädda världen och även göra så att alla gillar stackars Hancock. Ironiskt nog säger Ray till Hancock att lämna in sig själv till polisen för att gripas och slängas i fängelse. Bara för att de efter 2 veckor ska suckta och stöna efter hans hjälp.

Efter ett längre tag blir han faktiskt kallad och där efter blir han bättre och bättre i folkets ögon. Sen börjar han ta upp sitt förflutna. Vem är han? Vad hände innan minnesförlusten?

Det är en rolig film med bra action och effekter. Helt klart värd att se. (Ladda inte ned den. Det är inte hardcore som Ante skulle säga) =)

4/5 Lämmlar    


- I´m the only one of my kind.


Or is he?

Two hunters walking in se forest....

Två jägare är i skogen när en av dem plötsligt faller ihop. Han verkar inte andas och endast ögonvitorna är synliga. Den andre tar fram sin mobil, ringer 112 och flämtar:
- Min kamrat är död. Vad ska jag göra?
Mottagaren försöker lugna honom:
- Ta det lugnt. Först måste du förvissa dig om att han verkligen är död.
Det blir tyst och ett skott hörs. Sedan kommer mannen tillbaka:
- Fixat. Vad gör jag nu?

Booyakasha!

Importante

Glöm inte att jag har länkar i högra delen av bloggen. Där har jag min brors blogg bland annat och även mitt kollage av bilder mm. Sen finns även mina äldre inlägg som ej syns på sidan inne i arkivdelen. Välj månad och vips så har du ett gammalt inlägg nära dig.

Dagens youtube 10

Ooooohhh!


In da house part 4

Torsdag

Sista dagen!

Idag skulle Markus åka in tidigt för att testköra en motorcykel. (Som han nu har köpt. Riktigt fin.)

Jag skulle ta hand om barnen under tiden men de hade inte vaknat så jag låg i sängen. Efter en kort stund kom Hilding (katt) och ville gosa så den låg på täcket i mitt knäväck. Härligt.

Efter den timmen kom Neo ner. Jag ropade lite lätt på han. Han kom in och hans första kommentaren var:
- Varför är du vaken då?

2 Minuter senare kom Nova och skulle ut på en gång för att kunna leka med Holger.
Time went on och till slut var Markus hemma. Han var helt lyrisk över motorcykeln han precis testat. (Kan förstå det nu)

Vi bestämde oss för att bada denna dag. Någon gång under dessa dagar skulle vi absolut bada. Men vädret var inte "bra".

Så vi drog till dyket och tog med oss Angelica från jobbet.

Sen när man stog i vattnet var man rätt nöjd att ha doppat fötterna åtminstone. Men vadå kallt. I ska man!!

Sen var man hemma resten av kvällen. Madre och padre har kämpat med vardagsrummet med å måla tak och väggar. Det är lite kvar att måla. Skänt när det blir klart. Sen blir det inge mer renovering på ett tag. Om jag får bestämma.

Pimp my living room!


 
Markus motorcykel!

In da house part 3

Onsdag

Vaknade upp likadant som tisdag morgon. Markus bestämde att vi skulle göra en tripp in till stan för att hälsa på Angelica och kolla på båten Götheborg (ostindiefararen) och leka lite i hamnparken. Sagt och gjort drog vi på oss. Barnen ville åka buss så vi tog cyklarna ner till närmaste busshållplats. Inga hjälmar på barna som satt i barnstolar bak på cykeln och en lite för hög sadel för mig åkte vi. Nästan framme skulle vi passera en järnväg. Lite slingrit var det. Kände att man hade balansen. Lite smågrusigt. Snart har man kommit förbi passagen. Då tippade cykeln med mig och Neo. Snabbt kastade jag mig av, drattade ned på rumpan och drog till mitt ena ben för att skydda Neos huvud. Vi klarade oss fint.

Efter en 55 minuters tripp med buss var vi sedan i stan.

Vi hälsade på Angelica och hennes jobbarkompis som hade hunden med sig. Zappe tror jag den hette. Fin hund.
Ungefär det här stucket var det på hunden. Lite äldre kanske.

Sedan kollade vi in Ostindiefararen (ost-indie-fararen)

På kvällen såg vi Fool's gold. En halvspeciell film som ändå gick att se.
Somnade ca 00:23

Aiii!

In da house part 2

Tisdag

Woke up. Ate some breakfest for the seventh time in my life (kind off) with se children and Markus. Later on stack vi till BSK (fotbollsplaner mm) och Tarzanstigen. Markus flög lite drake med barna medans jag tog kort. Undrar hur långt han fick den i luften. Kanske upp till 30-40 m. Högt var det. Sen gick vi en slinga (Tarzanstigen) som gick upp och ned och klättra lite där och ballansgång här. Slutade vid en linbana som minst sagt var förbi sina dagar. Jag åkte först och tog i med baken i marken innan jag hade kommit fram. Kul kul.

Senare på dagen lekte barnen med kompisarna Ingalill och Holger. Sen åt vi Spaghetti med köttfärssås. Mmmmmmm smaskens (med läspljud)!! Sedan fick vi besök av Markus polare Mogge med tjej. Två trevliga prickar. (OBS! De är inga prickar utan riktiga människor).

Avslutade dagen med att kolla lite roliga berättelser på tjuvlyssnat.se

Somnade 00:01 cirkus.

Dagens youtube 9

Härligast är katten som trycker bort hunden. Ha ha!

In da house part 1

Booyakasha! Har under 4 dagar varit hos min bror Markus (Maaa´kus).

Måndag

Började dagen med att vakna upp. Markus och barna kom för att hjälpa till i stugan med å flytta ett par grejer för renoveringen i vardagsrummet. Åt lite lunch och så bar det iväg till norra berget med mig, Markus, Nova & Neo. Där kollade vi in lite getter och får.

 
GET (gots popirus)

Efter detta fick barna leka lite vid en linbana. Markus och jag fikade och givetvis fick barnen lite också. Kollade lite kaniner också.
   
OBS! Bilden har inget med detta att göra.


Sedan gick vi upp i glasspinnen och kollade ut över stan.


Sen bar det hemmåt. Åt lite grillat. Min bror kan grilla han. Fyfan vad gott. Dags för barnen att lägga sig och i kollade lite småfilmer på snabbstart.se och sen såg vi "What happens in Vegas". Riktigt bra film. Gå och se! Mars pannkaka! In bed at 23:54 PM. Aiii

Dagens youtube 8

Det är precis som Majhack. Fast räkna bort alla bord förutom två (Inte hela ihopsatta bord) och de dansande tjejerna.


Majhack 2008


    
Vi hade som sagt LAN här i helgen. Mycket roligt, mycket spelande och väldigt sena kvällar. Vi som var där var jag, andra Fredde, Linus (hans brorsa), Ante, Jonte, Tomas, Johan, Måns, Magnus Ruona, en annan Magnus och en kille som kallas Benne. Vi hade i början lite svacka på LAN-fronten så vi körde lite HL2:Deathmatch (Skjuta, döda spel). Gick ganska bra. Sen satte vi igång lite Battlefield 2. Gick också bra. Var väl bästa spelet vi körde på hela lanet tycker jag nog. Gick bort till Öjen jag och några fler.

Sen kommer jag inte ihåg så mycket mer än att jag och Linus satte oss och spelade småspel medans andra lanade, åt, sov (Jonas). Vi körde nåt som heter "Peggle deluxe". Skitkul! Sen någon gång mot 3 på natta så kunde inte ögonen hållas uppe så jag tog mig till sovsäcken för att få några timmars sömn.

Någon gång vid 10:00 vaknar jag och några runt om mig. Efter lite streching från att ha legat på ett halvhårt underlag så var man uppe med en baguette med ost och gurka i munnen ute i den varma solen. Sedan var det bara att pallra sig till datorn och spela igen. Efter någon timmes spelande av CS och småspel mm var det lunchtime. Tog en likadan macka som på morgonen. Det var bara det att gurkans vätska hade börjat frysa och alltså frös även osten. Bort med gurkan och in i mikron. 1 minut senare hade man en varm macka. Festligt! Några stack och badade. Inte jag. Ingen kruka men bara klok. Ska till brorsan snart och då vill man inte vara sjuk.

Efter 2 hamburgare, en turnering av Age of Empires 2 + lite spelande av Battlefield 1942 & CS mm så var klockan en hel del. Några ville bada ännu en gång. Klockan 1 på natten. Sedan körde vi lite var för sig. Jag körde Peggle. Klockan drog sig mot 02:00 och Fredde tyckte att vi kanske skulle lägga oss tidigare denna kväll. Sagt och (inte) gjort spelade vi CS till klockan 5. Jättepigg, men någon gång måste man sova.

12:00. 7 timmar senare strechade man igen. Sen blev det lite Peggle. Klarade av det till Master. Aiii! =)
Sen var det bara att plocka ihop. Tyvärr slutade det med en vält dator (Johans) som i sin tur vid uppstart brände sönder nätaggregatet. Luktade inte allt för gott. Men det går att fixa. Hoppas ingen hårddisk gick åt. Men en nätagg går att byta ut så vi hoppas på ett bränt nätagg och inget mer.

Lyckat MAJHACK 2008. Kanske blir ett till nästa år. Boo Selecta!!

This is Peggle!


Ergo boll

Ergo boll. Säger det inte allt? Mjuk boll med gele att klämma på. Man har den väl mest för att värma upp och stimulera lederna och musklerna i handen och fingrarna. Men det är roligast att kasta runt med den.

Det är en perfekt boll att kasta, leka med och framförallt ha bredvid sängen. Buy it today!
Call 555-I-LOVE-ERGO-BALL-2000 NOW!

When your feeling lonely. Use ergo ball!




Best advertiesment ever!

Dagens youtube 7


6 days away

Imorgon ska jag åka på lanet som sagt. Majhack som den andra Fredde kallar det. Ska bli kul. Ska bada, äta och såklart spela hela natten lång. Sen när man har varit pigg nog länge till cirkus 4 på natten är det bara att krypa ned i sovsäcken och sova "ruset" av sig för att kunna fortsätta dagen därpå.

Detta gör vi från fredag till söndag. Kommer hem på kvällen för att få sova en natt i egen säng för att sen bli hämtad på morgonen att bror min (www.neanderthal.blogg.se). Där stannar jag till på onsdag eftermiddag. Aiii!

Efter det kommer jag att ha mycket att skriva om.

Fly fly!

E3

Just nu pågår världens största spelmässan i Los Angeles. Där skulle man vara. Tyvärr får bara journalister och frilansare mm vara med på mässan........ =(

Idag var jag med madre and padre och Vickan till Här-nös-and. Det var lika bra som varje år. Vi började med en nachotallrik till mig och pappa. Mamma åt en biff med pommes som hon bad att inte få paprika på, men likt förbannat fick hon det. Och Vickan åt en kebabtallrik. Sedan gick vi ner på torget och gick in på Åhlens, Gallerix mm. Efter ett tag var parkeringstiden slut så vi åkte till Murberget och tog en fika. Dammsugare blev det. Sedan drog vi till Obs för att sedan åka vidare till Dollar store. Köpte lite "utländskt godis och chips". Sen hamnade vi i Birsta. Ovanligt lugnt där idag. Vi gick på Boom, unika hem och sen gick Vickan och jag på Mediamarkt medans mamma och pappa gick på MIO. Var på jakt efter ett spel att tillfredställa min hjärna med. =).

..........jo just det ja. E3! Vi får se vad som kommer att hända i spelbranschen framöver. Har hört att det kommer någor som heter Lips till Xbox 360 som liknar Singstar. Kan bli kul. Resten får jag läsa om i kommande Super PLAY. Eftersom man kommer ju inte in på något annat sätt. =( Sen ska man ju ta sig till Los Angeles också. Kanske blir någon gång i framtiden. Måste bli journalist, måste bli, måste bli.........

Booyakasha!

Dagens youtube 6


Tatuering

JA någon gång kanske man skulle skaffa en. Skulle vara snyggt. Men dyrt. Angelica ville ha hjälp med en skiss på en tatuering med en rävsvans och ordet FOX. This is it.



Kan finslipas på tycker jag nog. Men det är en start.

Hmmm...........igen

Jo nu vet jag. Nu sitter man här i mörkret. Klockan är 01:32 och jag ska lägga mig och se på Vänner. Bye bye!


Hmmm.......

Vad var det jag skulle säga.......

Dagens youtube 5

Pump up the volume!

You know the expression "less is more"

Ja ni vet. Mindre är mer. Bättre med färre saker än ett skrotupplag. Det är så sant så att det finns inte på kartan. Nu säger jag inte att det är bättre med t.ex. få vänner än många vänner eller.......... ja jag kommer inte på nåt nu. Ni kanske gör det. Men det gäller iallafall, som jag tänkte när jag tog en chokladbit ikväll, att om man får en chokladbit uppskattar man den lilla biten mer än vad man gör om man får en hel chokladkaka själv.

Eller om vi tar pengar som ett exempel. Om vi tänker oss att en person skulle ha 30 miljoner på banken så skulle man ju kunna ta pension vid 25. Tänk vad man skulle kunna göra för de pengarna. Köpa bilar, åka på resor mm. "Leva livet".

Men om vi tänker oss att en annan person skulle ha 30 tusen. Vad skulle den människan göra. Jo, sträva kanske efter att spara in lite pengar till en 50 tums platt-teve eller en extra härk till bil. Den personen måste arbeta för sitt leverbröd fram till 65 års ålder. För att sen njuta av vad man tjänat ihop för sin fria tid som man förtjänat vid den tiden.

Vem skulle ha det bästa livet? Jag tror ändå att den som har minst med pengar lever lyckligast. Varför? Jo för att den kommer att få erfarenheter om hur livet går till för de flesta här i världen. De kommer få en massa arbetskamrater. Man kanske rent av träffar sin själsfrände på jobbet. Sen, det viktigaste är att man har en strävan och mening med livet. Att starta på noll när man flyttar hemifrån. Skaffa ett jobb på någon kiosk eller affär. Ta sig på en jobbintervju. Möta motgångar. Men till slut, någon gång fixa jobbet man vill ha. När man börjar tjäna tillräckligt kanske man kan köpa hus. Där emellan kan man ha träffat någon att dela livet med. Sedan blir det kanske tal om barn. Någon kommer det att hända. That´s fact. Sen växer de upp och till slut börjar de komma till det ställe man själv började. På noll.

Den person som har pengarna har redan allt. Det är bara att använda pengarna och köpa allt man vill ha. Men det blir som att ha hela den där chokladkakan och inte den enda biten. Det blir inte lika gott.

Det säger allt.....

 

Dagens youtube 4

Partytricket!

Lanat

Var lan igår hemma hos tvillingarna bergman. Jag, ante,Jonte och Johan körde lite Age of Empires 2 (strategispel). Alla mot alla. Men det blev till slut jag och Ante mot Jonte och Johan. Finns intr så mycket mer att säga än att vi vann (jag och ante) efter ett slag som tog 4.36 timmar. Ni vinner nästa gång grabbar, kanske. =)

Blir stora lanet kommande vecka mellan fredag och söndag. Blir kul.



Det kommer att se ut så här på ett ungefär. Ta bort ca 2000 människor så har vi rätta känslan.

Regnigt värre

Ja nu regnar det igen. Svenskt jävla väder tänker säkert många. Men det finns väl inte något som är så skönt som ett riktigt spöregn. Mörker på himlen, ränder av vatten som är som silade sandkorn som faller och plaskar ned i marken eller på plåttak och som följs av ett härligt ljus när regnet upphör. Sluta tracka ned på det vackraste vädret som finns. Vissa frågade förr om man var rädd för solen för att man inte gick ut när det var soligt (går ut numera när det är soligt). Ja men om man inte går ut när det regnar är man väl rädd för regnet. Jag går ut när det regner. Fegisar som stannar inne när det är soligt är väl lika mycket fegis som dom som inte är ute när det regnar hade jag gärna sagt förr. Numera är alla väder härliga, så länge det är lagom av allt (värme, vind, fuktighet, regn mm). Men inget slår regn! Inget!


Dagens youtube 3


Big up yourself!

Lake placid 2

Såg en skräckis igår. Lake placid 2 hette den. Den hade stora 3D krokodiler som käkade människor. Den hade en konstig story och hade även ett flygplan som var i 3D under hela filmen. GREAT!! Slutade lyckligt med få överlevande kvar (ca 4/15 kvar). Men de ville ändå åka på en drive in och käka som om inget hade hänt.

Lågbudgetfilm, alltid bäst på bio. =)


Vitsigt, Aiii!

En glad norrman åkte taxi i Malmö.
- Hemma i Bergen, sa han, får vi två kronor för varje duva vi skjuter i stadens parker.
- Här i Malmö, skrattade taxichauffören, får vi 20 kronor för varje pensionär vi kör över!

Och för att driva skämtet en bit extra, låtsades han sikta på en gammal farbror vid ett övergångsställe.
I sista stund väjde han förstås undan. Men till sin förskräckelse fick han höra en duns
och han såg i backspegeln pensionären ligga raklång på övergångsstället.
- Det gjorde inget att du missa, sa norrmannen där bak.
Jag tog honom med dörren!



Get the fuck out of the road!

Dagens Youtube 2

Dagens youtube blir passande. Bra låt!

Band of Horses - The Funeral

The Funeral

Ja, då var det begravning i dag för Bernt. Det var ganska jobbigt. Men det är det alltid att gå på begravning. Men det gick bra ändå. Han hade fått en fin kista och så spelade de Queen med "show must go on" i slutet. Och prästen är mammas favvopräst. Det är en riktigt härlig prick enligt mig med. Han gör det så mycket mer lättsamt på något sätt även fast sorgen finns där.




Hej då tomten, som Therese sa.


Det var en gång....

Det var en gång tre grisar som skulle åka bergochdalbana [ Berg å dal bana]. De köpte tre biljetter. Tog en plats i vagnen och åkte iväg.

Fråga: Vem åkte inte?

Hmmm

Vad ska man skriva nu då? Jo jag har varit med brorsan i cirkus ett dygn. Från kväll till kväll (typ). På kvällen käkade vi Angelicas goda rabarberpaj med den goda marsansåsen medans madre och padre var kvar. Sen hade jag borttningsmatch med Neo och nova på studsmattan. Sen senare på kvällen spelade vi lite Guitar Hero. SVÅRT!!! Men Markus kunde han. Jag kanske fixade 24 000 poäng medans han fixade 124 000 poäng. Men aja jag klarade som bäst 49 % noter. Nöjd? Ganska. Senare såg vi Hitman. Bättre än vad jag trodde. Inte riktigt den hitman som jag alltid kännt men ändå bra. Vi snackade lite i slutet så jag tappade bort mig i storyn, men jaja. Det var ändå kul. Somnade vid 00:00.

Nästa dag vaknade jag vid 09:00 då Neo kom in med sin coola Spiderman-dräkt. Åt frukost (för tredje gången i livet). Lite havregrynsgröt och macka med en slurp OBOY! Sedan lekte barnen och jag fick kvalitetstid med Markus. Sen var det lunchtime.

2 hamburgare senare åkte vi så smått ner på Birsta. Checkade läget och tog en glass. Härligt tills det blev lite väl kyligt. Såg en man som blev förbannad på någon annan vid parkeringen för att han tyckte den personen körde som en Jävla idiot, på ren svenska. Han kör väl inte bättre själv för det. Sedan fick jag skjuts till IF. Där jag väntade på mamma som skulle sluta för dagen. Var lite tidig så jag tog ett varv runt någonstans ovanför IF och IP. Gick upp en bit på berget och ner igen när det kom flera "tokas" springandes nedför den branta trappan skrikandes. Fattar inte vad de höll på med, men nog var de "tokas" alltid.


En så kallad toker eller i plural (flertal): Tokas

Later on var man på väg hem för att äta grillat kött och pompa, lite majs och Tzatziki (hoppas att man stavar så). Bra dag.
Jobbig dag imorgon. Begravning nalkas för Bernt. Bästa grannen genom tiderna.

Dagens Youtube

And todays Youtube will be "The super fantastic musical" with Arnold.


Bättre än........

Bättre frysa i tältet än att tälta i frysen.

Bättre att diska i badvatten än att bada i diskvatten.

Bättre pissa i stuprännan än att stupa i pissrännan.

Bättre omkörd och bortkommen än omkommen och bortkörd.

Bättre en burk i fläkten än en turk i släkten.

Bättre att gå på isen och ha det glatt än att gå i lera och sörja.


Rasrisk

Ja ännu en dag, ännu en dollar. Har hjälpt syrran och Mattias att lämna tillbaks ställningen som de haft för att måla huset. Det blev bra och grönt. Men på vägen dit så såg jag vid Solede skolas bäck en skylt som det stog "Rasrisk" på. Nog fan att det är rasrisk. Det bor vita människor lite överallt här i Nolby, men även mörka människor och turkar och andra raser. Eller vänta nu, de kanske menade rasrisk pågrund av den kraftiga sluttningen mot bäcken. Aha. =) HA HA HA!!

The first time

So this is it. Jag hoppas att jag kommer fram till något vettigt i denna blogg. Åtminstone nåt kul. Vi får se vad som kommer att uppenbara sig. Time will tell. Men jag kommer att rikta in mig på trevliga saker, utan tvekan. Så vi får se hur mycket blogg det blir av det. =) DOH!
 
             Arnold. The man, the myth, the Terminator

Välkommen till min nya blogg!

Yeah like he said.

RSS 2.0