Pale rider och (Fight club) = Olika!

                                                   

Handlar om Edward Nortons karaktär (man får tror jag aldrig veta hans namn). Han är en kroniskt sömnlös man som nog lever det tråkigaste av alla liv.

En dag träffar han mannen Tyler Durden (Brad Pitt), tvålmakaren, som har en egen filosofi om att självdestruktivitet gör en själv starkare, bättre och gör att livet värt att leva.

Det slutar med att de skapar en eget ställe för människor som är lika som dom. Här kommer Fight club in. Innanför Figh clubs dörrar pucklar man på varandra för att sedan, på något konstigt sätt, känna sig bättre.
Fler och fler vill vara med i Fight club. Så till slut är större delen av staden involverade. Servitörer, bankmän, städare, din egna granne, till och med poliser.

Sen urartar det när Tyler börjar, näst intill, dödar folk på måfå och göra mer "crazy shit things".

Tyler startar Project Mayhem som går ut på att ödelägga alla kreditkortsbyggnader mm. I och med det kommer allt att förfalla. Ha "förfalla", fattar ni!? Nä men skämt åsido så kommer det att bli totalt ödeläggelse över staden när det gäller betalning, ekonomi och allt. Man får starta om på noll.

Nu försöker Edwars karaktär stoppa detta. Det är bara det att han ska stoppa ca 30 bomber, en i varje kreditkortsbyggnadbyggnad. Dock hinner han stoppa 1 och sen bli hotad med pistol fast i en stol. Lite svårt att rädda världen då ; )

Slutet får ni se själv. Det ända jag kan säga är att denna film inte handlar om att rädda byggnaderna, det handlar om brutalt meningslöst våld som man nästan blir illamående av. Eller det bli man. Sen den för i helvete inte om du är blödig eller känslig för blod.

Spoliervarning!

En sak till. Tyler Durden finns inte egentligen. Det är Edwards Nortons karaktär själv, men framstår som att det är någon annan i hans sinne. Sån vill du inte vara.
 
                                                 

                                 

Kommentarer
Postat av: Maaa´kus

Jävla skitfilm! Har aldrig orkat se hela... Samma dynga osm "Lock stock...", Pulp Fiction osv.



Se "Bundock Saints" istället - en jävligt varm och fin historia om två bröder som gäckar polisen på gott och ont :-)

2008-10-13 @ 08:50:21
URL: http://neanderthal.blogg.se/
Postat av: Fii´kii

Okay!

2008-10-13 @ 15:01:29
URL: http://booyakasha.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0