I AM LEGEND!

Filmen inleds med att Robert Neville (Will Smith) och hans hund Samantha åker runt i en assnygg röd-vit Ford Mustang i ett heldött Manhattan. Great!

Robert är en virolog och överste som är en av väldigt få överlevande människor kvar på jorden.

Vad har då hänt?
Någon kom på ett botemedel mot cancer som testades på 1100 människor. Detta ledde till en organisk virusspridning som genom luften och vid beröring smittar andra människor. Vissa människor är helt immuna på nåt sätt.

Bieffekten?
Vi kan säga att man inte blir riktigt normal av viruset. Man blir ohuman. Man tål inte solljus. Man blir vansinnigt aggresiv och det är inte långt från att vara övernaturlig på alla sätt. Förutom att man är ungefär lika sårbar som en människa.

De kallas Dark seekers!

Botemedlet?
Robert som tidigare nämt är virolog försöker att skapa ett botemedel mot smittan. Självklart testar han sitt botemedel på råttor. Några har dött, några är lika aggressiv som "mörker sökarna". En visar på att botemedlet kan fungera. Nu ska han bara testa det på en dark seeker och kämpa för sin överlevnad sammtidigt.

Vad tyckte jag?
Bra skådespel, bra handling, snygga miljöer (det är ju iallafall New York city) och härlig skräck. Hatar/älskar när det är saker som bara dyker upp på skärmen så att hjärtat hoppar upp ur halsen på en.

Det sämsta var att alla dark seekers var animerade. Lite dåligt med tanke på att man kunde använt människor och gjort det lite verkligare. Fast jaja, de är ju inte humana.

5/5 Lämmlar 


Will he survive! Will he cure mankind!  Or will this be the first and last judgement day!

Will.......

.....................Smith!


Kommentarer
Postat av: Angelica

Fyndig slutkläm där! :)

2008-09-30 @ 21:53:31
URL: http://anscheklick.blogg.se/
Postat av: Fii´kii

I know!

2008-09-30 @ 23:03:34
URL: http://booyakasha.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0